Moooc dobrá směs na topinky ala co dům dal

Krásný den,

dnes pro Vás mám opět trochu mlsání, nezdravého, ale tuze dobrého. Připravila jsem pro vás  návod na směs na topinky - co dům dal.

Takže když otevřete lednici, měli byste vyhrabošit kousek špeku nebo lžíci sádla, ale špek je fakt lepší. Ze zeleniny je fajn paprika alespoň jedna a dvě rajčata. Jakákoliv uzenina, nejlépe méně tučná šunka, ale jak říká lidový pakuchař Babica, když máte šunku dejte ji tam, když nemáte dejte něco jiného a když to něco jiného nemáte, tak tam nedávejte nic :D:D  
Potřebujete taky jednu cibuli, ale pořádnou. Je to směs pro pořádné jedlíky, takže alespoň pět stroužků českého česněku nebo deset dovozového, protože ten stojí za prd, jak všichni víme.

Špek nakrájejte na mini kostičky a orestujte, než bude tmavý přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět, ale né úplně bude se ještě pak smažit, takže tak napolo. Poté přidejte na kostičky nakrájenou uzeninu, chvilku to osmažte. Přidejte nakrájená rajčata a papriku. Chvilku restujte.

Nyní příjde trocha chemie - osolte to, opepřte to dle libosti, přidejte prolisovaný česnek a alespoň dvě lžíce kvalitního rajského protlaku, fakt nedávejte levný, ten vám akorát skazí chuť.
Dokořeňte podle libosti paprikou nebo grilovacím kořením, nebo čerstvými bylinkami jako je petrželka.

Restujte ještě chvilku, ale ne tak dlouho, aby paprika úplně změkla, je lepší, když je tak akorát. Když trochu křupne.

Osmažte topinky, důkladně odsajte olej. Naneste směs a kdo je mlsoun může topinky dozdobit sýrem. No jo klasický eidam se sejde a chutná to dobře.

Pokud máte jako já šikovnou tchýňku, můžete přidat zeleninovou čalamádu nebo pro chuť nakrájenou okurku. Dodává to směsi ten pravý šmrnc.

Přeji vám dobrou chuť a nezapomeňte na chlazené pivo.

Tento recept samozřejmě není vhodný pro děti :-)




KateCrafts

1 comment:

Instagram