Jak pracovat s Broučkovou šablonou pro techniku BOKEH

Krásný den přeji, 

dnes vám vysvětlím velmi jednoduše, jak využít Broučkovu šablonu pro techniku BOKEH.


Technika bokeh je velmi jednoduchá a je vhodná i pro začátečníky. Pomocí této techniky se nejčastěji dekoruje pozadí přáníček, které ve výsledku vypadá velmi zajímavě, efektivně. Samozřejmě ji lze využít i pro další papírové tvoření.

Pomocí Distress inkoustu naneste na papír inkoust, papír musí být plně saturován, to nejlépe technika vynikne, ale také může být i odstínován, fantazii se meze nekladou. 

Já jsem vzala polštářek a ten jsem přímo jemně přiložila na papír  a nanesla po celé jeho ploše barvu.

Papír usušte nejlépe horkovzdušnou pistolí, abyste nemuseli dlouho čekat. Dobré je využívat vícegramážní papír, nebude se vám kroutit vlivem inkoustu. 






Vezměte jakýkoliv bílý inkoustový polštářek a pomocí aplikátoru (skvělý je Broučkův aplikátor, který vidíte na fotografii) nanášejte inkoust skrz šablonu. Šablonu nemusíte přilepovat, jen ji jemně přidržujte. Aplikujte inkoust pomalu, nenamáčejte polštářek aplikátoru silně, nebude se vám tolik spouštět a efekt bude jemný. Šablonu po papíru posunujte tak, aby se vám kolečka překrývala. Lze vytvořit bohatý efekt nebo naopak pouze několik koleček.

Můžete vytvořit pozadí pomocí velkých koleček a vynechat ta nejmenší nebo naopak opomenout veliká a vytvořit jemná malá kolečka.

Nejlépe se nanáší inkoust jemnými krouživými pohyby. Šablona je navržena tak, abyste při krouživém pohybu nevjeli do sousedící dírky, proto se s ní opravdu dobře pracuje.

Po práci se šablonou ji umyjte vlhčeným ubrouskem nebo pod tekoucí vodou, dle využitého inkoustu.



Zde je ukázka bokeh techniky při využití červeného pozadí. Pro bokeh techniku není třeba využívat pouze bílý inkoust, krásně vypadá i bokeh technika tón v tónu, tedy například při modrém pozadí můžete udělat o trochu světejší modrá kolečka.


Bokeh techniku není třeba dělat pouze speciální šablonou, můžete využít i další Broučkovy šablony například srdíčkovou, krásně vypadá i hvězdičková. A ani nemusíte tvořit své pozadí, ale můžete dekorovat jednobarevný i vzorovaný papír. 


A zde je využité pozadí na přáníčku. Vytvořila jsem jednoduché přání s Gorjuss panenkou.






Pěkný den
Katka alias pan Brouček





KateCrafts

No comments:

Post a Comment

Instagram